16 Kasım 2009 Pazartesi

Dünyadaki 1 milyar aç insan için!


Dünyadaki 1 milyar aç insan için 1.5 dolar çağrısı.

EKONOMİK kriz nedeniyle bağışçı hükümetlerin desteğinin büyük oranda azalmasıyla karşı karşıya kalan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (DGP), açlıkla savaşmak için internet üzerinden doğrudan halka başvurdu.
Genelde hükümetlerin finanse ettiği ve ilk kez doğrudan vatandaşa başvuran DGP, internet sitesinde yer verdiği çağrısını, insanlık tarihinde ilk kez bu yıl aç insan sayısının 1 milyarı aşacağı uyarısıyla yaptı. DGP’nin internet sitesinde, her gece yatağına aç giren gezegendeki 1 milyar kişinin beslenmesine yardımcı olacak önlemleri almada, beslenebilmek için yeterli gıdaya sahip 1 milyar dünya vatandaşına çağrıda bulundukları belirtildi. Açıklamada, dünya çapında 1 milyar internet kullanıcısını hedefleyen ‘1 milyar için 1 milyar’ kampanyasının, çoğu kişinin küçük bir katkıyla açlıkla mücadeleye yardımcı olabileceği fikriyle geliştirildiği hatırlatıldı. 1 milyar kişinin haftada 1.5 dolar vermesiyle dünyadaki tüm aç insanların beslenebileceği hatırlatılan açıklamada, DGP Başkanı Josette Sheeran’ın, “Tarihte ilk kez dünyadaki her altı kişiden birinin, bir tas yemeği nasıl dolduracağını bilemediği” yolundaki sözlerine de yer verildi. DGP’ye www.wfp.org/1billion adresinden bağış yapılabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Teknoloji ve Bilim Haberleri | Sürekli Güncel, Chip, veteknoloji, yenibu, İlginç. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.